Az igénybe vehető szolgáltatások köre 2019-ben

Oldal nyomtatása

Ajándékutalvány

Az Ajándékutalvány idén is a legszélesebb körben felhasználható cafeteria eleme a kártyának. Felhasználható például háztartási vegyi áruk, háztartási cikkek, kozmetikumok, ruházat, szépségápolás, könyvek, elektronikai cikkek, lakberendezés, bútor, sport és szabadidős tevékenységek és  fogyasztásra készétel vásárlására. A juttatás értékhatár nélkül adható. Az Ajándékutalványt a bérrel megegyező adó- és járulék terheli.

Iskolakezdési támogatás utalvány

Az iskolakezdési támogatás utalvány széleskörűen felhasználható az elfogadóhelyeken. Továbbra is felhasználható tanévkezdéshez, beiskolázáshoz kapcsolódó termékek megvásárlásakor. A juttatás értékhatár nélkül adható. Az Iskolakezdési támogatás utalványt a bérrel megegyező adó- és járulék terheli.

Kultúra utalvány

Kulturális (múzeum, színház, tánc, zeneművészet, könyvtári beiratkozás, egyéb kultúra) szolgáltatásra / eseményre szóló belépőre / bérletre lehet elkölteni. A juttatás értékhatár nélkül adható. A Kultúra utalványt a bérrel megegyező adó- és járulék terheli.

Sport utalvány

A sportról szóló törvény hatálya alá tartozó sportrendezvényekre szóló belépőkre, bérletre lehet elkölteni. A juttatás értékhatár nélkül adható. A Sport utalványt a bérrel megegyező adó- és járulék terheli.

Válasszon elfogadóhelyeink közül!

Egészségpénztári szolgáltatások

Gyógykezelések, gyógyszerek, orvosi vizsgálatok, gyógyászati segédeszközök, szemüvegek, kontaktlencsék, pelenka, babaápolási termékek, fogászati kezelések kifizetésére alkalmas. Bővebben itt olvashat.

A munkavállalók teljes vagy részbeni tagdíjfizetését a munkáltató átvállalhatja.
Ha a pénztártag tagdíját a munkáltató fizeti, akkor az a 2019. évtől jövedelemként adózik, azaz

  • a munkáltató 21%
  • a munkavállaló 33,5% közterhet (személyi jövedelemadót és szociális hozzájárulási adót) fizet utána.
A jogszabály kimondja, hogy a munkáltatónak a juttatás tárgyidőszakában le kell vonnia az adóelőleget, a pénztártag egyéni egészségpénztári számlájára a juttatás nettó értéke kerül.

A munkavállaló 20% adó-visszatérítést kaphat (évi maximum 150.000 Ft) a munkáltatói hozzájárulás és adomány után is, melyből a Pénztár működési költséget nem von.

Cafeteria kártyán kívüli ajánlatunk

Önkéntes Nyugdíjpénztári szolgáltatások

A munkavállalók teljes vagy részbeni tagdíjfizetését a munkáltató átvállalhatja.Ha a pénztártag tagdíját a munkáltató fizeti, akkor az a 2019. évtől jövedelemként adózik, azaz

  • a munkáltató 21%
  • a munkavállaló 33,5% közterhet (személyi jövedelemadót és szociális hozzájárulási adót) fizet utána.
A jogszabály kimondja, hogy a munkáltatónak a juttatás tárgyidőszakában le kell vonnia az adóelőleget, a pénztártag egyéni nyugdíjszámlájára a juttatás nettó értéke kerül.

A munkavállaló 20% adó-visszatérítést kaphat (évi maximum 150.000 Ft) a munkáltatói hozzájárulás és adomány után is, melyből a Pénztár működési költséget nem von

 

Ossza meg e-utalvá-nyait családtagjaival! Igényeljen lejárt kártyája helyett újat!

Lekérdezheti aktuális egyenlegét!

Itt megtalálja az elfogadóhelyek listáját!

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Iratkozzon fel, hogy első kézből értesüljön aktuális híreinkről!

Utolsó módosítás dátuma:
2019. február 25.