Elfogadóhelyeknek

Oldal nyomtatása

Az OTP Cafeteria kártya a bankkártyákhoz hasonlóan működő elektronikus utalványkártya, amely öt alszámla felhasználását teszi lehetővé: Ajándékutalvány, Iskolakezdési támogatás utalvány, Kultúra utalvány, Sport utalvány, valamint az OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztár szolgáltatásai.

Az Ajándékutalvány a kártya legnépszerűbb eleme. Fellhasználható például háztartási vegyi áruk, háztartási cikkek, kozmetikumok, ruházat, szépségápolás, könyvek, elektronikai cikkek, lakberendezés, bútor, élelmiszer, sport és szabadidős tevékenységek, valamint fogyasztásra készétel vásárlására is.

Az Iskolakezdési támogatás utalvány felhasználása széleskörű. A tanévkezdéshez, beiskolázáshoz kapcsolódó termékek megvásárlására használható fel az elfogadóhelyeken.

A Kultúra utalvány kulturális (múzeum, színház, tánc, zeneművészet, könyvtári beiratkozás, egyéb kultúra) szolgáltatásra / eseményre szóló belépőre / bérletre használható fel.

A Sport utalvány sportrendezvényekre szóló belépőkre, bérletre használható fel.

Az OTP Cafeteria kártya sikere abban rejlik, hogy egyetlen kártyán akár több funkciót is képes kezelni. A különböző címeken feltöltött utalványok egymástól elkülönítve, vásárlás során csak egy kártyát használva válthatók be.

Az OTP Cafeteria kártya elfogadóhelyeket, kereskedőket megjelenítjük honlapunk Elfogadóhely kereső oldalán, így a kártyabirtokosok könnyedén megtalálják Önt elfogadóhelyeink közt, majd Önnél használhatják fel utalványaikat.

Az OTP Cafeteria kártya tulajdonságai
Az OTP Cafeteria kártya előnyei az elfogadóhelyek számára
Az elfogadóhelyi szerződéskötés folyamata
Az OTP Cafeteria kártya elfogadás
Fizetési módok Cafeteria kártyával

Az OTP Cafeteria kártya tulajdonságai

 • Névre szóló.
 • Az OTP Cafeteria kártyához nem tartozik PIN kód.
 • Kizárólag Magyarországon használható az elfogadóhelyeken.
 • Csak az alszámlákhoz tartozó szolgáltatások fizethetőek vele, készpénzfelvételre nem használható.
 • Az Ajándékutalvány, Iskolakezdési támogatás utalvány, Sport utalvány és a Kultúra utalvány alszámlákról az elfogadóhelyeken lehet vele fizetni. Az Egészségpénztári alszámla elfogadásához a kereskedőknek szerződést kell kötniük az OTP Egészségpénztárral is.
 • A kártya érvényessége 3 év.

Az OTP Cafeteria kártya előnyei az elfogadóhelyek számára

 • Egyszerű: a bankkártya elfogadáshoz hasonlóan működik, egyszerűsíti a fizetés folyamatát. Nincs ellenőrzés és számolás, mint a papíralapú utalványokkal történő fizetések után.
 • Korszerű: a kártyával történő fizetéssel kapcsolatos információk elektronikus úton jutnak el a kártya kibocsátójához, az utalványok ellenértékének kifizetése automatikusan történik.
 • Napra kész: kevés adminisztrációt igényel és biztosítja a nap végi kasszazáráskor az analitika előállítását, így nincs tárolás, szállítás és elszámoltatás.
 • Átlátható: az egyes tranzakciók, illetve az analitika a honlapon folyamatosan nyomon követhető és letölthető.
 • Kényelmes: az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. kétféle elfogadási módot biztosít a szolgáltatók és a kártyabirtokosok számára.
 • Cash flow javító: biztosítja a forgalmazott összegek 3 napon belüli jóváírását.
 • Megbízható: stabil és biztonságos, hátterében az OTP Csoport áll.

Az elfogadóhelyi szerződéskötés folyamata

Ajándékutalvány, Iskolakezdési támogatás, Kultúra utalvány, és Sport utalvány alszámlák

Kövesse az alábbi leírást és adatai megadása után az OTP Cafeteria kártya program partnere lehet.

Az OTP Cafeteria kártyaszolgáltatás elfogadóhelyi szerződését az alábbiak szerint kötheti meg:

 • Töltse le portálunkról az elfogadóhelyi szerződést.
 • Nyomtassa ki a szerződést.
 • Töltse ki a szerződést.
 • Írja alá a szerződést.
 • A szerződésnek két cégszerűen aláírt példányát az alábbi mellékletekkel együtt küldje el az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. részére.
  Cím: OTP Pénztárszolgáltató Zrt.
  OTP Cafeteria
  1243 Budapest, Pf. 614

  A szerződéshez szükséges beküldendő dokumentumok a társas vállalkozások esetében:
  • cégkivonat
  • aláírási címpéldány
  • bankszámlaszerződés vagy bankszámlakivonat

  A szerződéshez szükséges beküldendő dokumentumok egyéni vállalkozások esetében:
  • vállalkozói igazolvány vagy működési engedély
  • bankszámlaszerződés vagy bankszámlakivonat

A szerződés postai beérkezését követően az OTP Pénztárszolgáltató rögzíti az elfogadóhelyi nyilvántartásában a cégének/szervezetének adatait, majd az aláírást követően postai úton visszaküldi az Ön/Önök szerződéspéldányát.

Ezzel párhuzamosan felhasználónevet és jelszót küld e-mailben a portál kereskedői felületéhez, ahol nyomon követheti tranzakcióit.

OTP Cafeteria kártya elfogadóhelyként kétféle kártya elfogadási lehetőség közül választhat:

 • POS terminállal: POS szerződéséhez adja meg a POS terminál azonosítóját, majd a POS beállítását követően működik a kártyaelfogadás.
 • Weben keresztül: ebben az esetben az OTP Pénztárszolgáltató a kereskedő rendelkezésére bocsát egy web terminált, amelyet a kereskedő a saját web áruházában integrál. Ezt követően működik a kártyaelfogadás.

Amennyiben Egészségpénztári alszámla elfogadóhely is kíván lenni, akkor elfogadóhelyi szerződést kell kötnie az OTP Egészségpénztárral is.

Legyen Ön is mielőbb részese az OTP Cafeteria kártya programnak, és élvezze annak minden előnyét!

Az OTP Cafeteria kártya elfogadás

Az OTP Cafeteria kártya kizárólag Magyarországon használható az elfogadóhelyeken.

Cafeteria elfogadó  vagy Cafeteria elfogadó

Az OTP Cafeteria matricákkal ellátott elfogadóhelyeken az Ajándékutalvány, az Iskolakezdési támogatás utalvány, a Kultúra utalvány vagy a Sport utalvány alszámlákról lehet fizetni.

Cafeteria Egészségprogram

Az OTP Egészségprogram matricákkal ellátott elfogadóhelyeken az OTP Egészségpénztári alszámláról lehet fizetni.

Fizetési módok Cafeteria kártyával

Az OTP Cafeteria kártya használata egyszerű. A kártyabirtokos átadja a kereskedőnek kártyáját és megadja, hogy mely utalványtípussal szeretné a számlát kiegyenlíteni. A POS terminálon történő lehúzást követően automatikusan megtörténik a fedezetellenőrzés és a meghatározott készlet zárolása, majd a kártyabirtokos aláírja a bizonylatot. Az OTP Cafeteria kártya az OTPdirekt biztonságos fizetési felülete segítségével webshopon is használható, így az Ön honlapján megrendelt szolgáltatásokért (pl. ételkiszállítás esetében) a kártyabirtokos azonnal is fizethet az OTP Cafeteria kártyájával.

A Cafeteria kártyabirtokos elfogadóhelytől függően kétféle módon fizethet kártyájával.

POS terminálon
A szolgáltató a bankkártyákhoz hasonlóan lehúzza a kártyát a POS terminálon. A fizetési tranzakciót követően a kártyabirtokos aláírásával hitelesíti a bizonylatot, amelyen megjelenik a maradék utalványkészlet értéke.

A fizetés menete:

 1. A kártyabirtokos igénybe veszi a szolgáltatást.
 2. A számla kiegyenlítéséhez átadja az OTP Cafeteria kártyáját.
 3. Az elfogadóhely lehúzza a kártyát a készüléken, ami kinyomtatja a bizonylatot.
 4. A kártyabirtokos aláírja a bizonylatot.

Szükséges feltételek: elfogadói szerződés, telepített POS terminál, a kártyabirtokos és OTP Cafeteriakártyájának jelenléte.

Webshopon keresztül
A kártyabirtokos a szolgáltató (pl. ételkiszállító) honlapján kiválasztja és megrendeli a terméket vagy aszolgáltatást, majd a fizetési opciók közül az OTP Cafeteria kártyát választja.

A fizetés menete:

 1. A kártyabirtokos rákeres az interneten a szolgáltatásokra és kiválasztja a terméket.
 2. A kártyabirtokos megvásárolja a terméket/szolgáltatást az interneten.
 3. Elindul a fizetési tranzakció, a kártyabirtokos megadja a kártya adatait a szolgáltató honlapjára illesztett OTP-s fizetési felületen, a szolgáltató online foglalási oldala visszaigazolást ad a megrendelésről és a fizetésről.
 4. A kártyabirtokos kinyomtatja a visszaigazolást.
 5. A kártyabirtokos igénybe veszi a szolgáltatást.Szükséges feltételek: OTP Cafeteria kártya elfogadói szerződés, internetkapcsolat, szolgáltató saját weboldala online foglalással, OTPdirekt internetes fizetési felület, kártyabirtokos számítógépe internetkapcsolattal.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. szerződött szolgáltatójává szeretne válni, kérjük, forduljon bizalommal munkatársainkhoz.
Telefon: +36 1 3666 555
Fax: +36 1 327 7461
E-mail: info@otp-cafeteria.hu).

 

Lekérdezheti aktuális egyenlegét!

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Utolsó módosítás dátuma:
2019. április 09.