Elfogadóhelyeknek

Oldal nyomtatása

Tisztelt Kereskedő Partnerünk!

Szeretnénk tájékoztatni az OTP Cafeteria kártyát érintő változásokkal kapcsolatban.

A Magyar Nemzeti Bank határozatában úgy döntött, hogy az OTP Cafeteria kártya terméket az eddigi, elektronikus utalvány formában nem működtetheti tovább az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. A határozat következtében – mely a Cafeteria kártya szolgáltatásunkat elektronikus pénznek minősítette – olyan jelentős erőforrásokat igénylő átalakítást kellene végrehajtanunk a termék működésében, amely a jelenlegi piaci környezetben nem lenne fenntartható. Ezért úgy döntöttünk, hogy az OTP Cafeteria e-utalványt (iskolakezdési támogatás, ajándék utalvány, sport utalvány és kultúra utalvány) fokozatosan kivezetjük a piacról.

A kivezetés az OTP Egészségpénztár szolgáltatásait nem érinti, azok változatlan feltételekkel működnek tovább. Ennek megfelelően az OTP Cafeteria kártya egészségpénztári funkciói az OTP Egészségpénztárral fennálló megállapodások szerint megmaradnak.

Az MNB-vel egyeztetett és általuk jóváhagyott ütemterv szerint:

 • Az elfogadóhelyek a Cafeteria kártyán lévő (iskolakezdési utalvány, ajándék utalvány, sport utalvány, kultúra utalvány) összegeket a kereskedő partnerekkel fennálló „OTP CAFETERIA” kártya e-utalvány elfogadói szerződéseknek megfelelően 2021. december 31-ig fogadhatják el.
 • A szerződött kereskedő partnereinkkel fel fogjuk venni a kapcsolatot, Önöknek nincs teendőjük.
 • Új OTP Cafeteria e-utalvány elfogadói szerződés megkötésére a lentiek szerint továbbra is biztosítjuk a lehetőséget.
 • A Cafeteria e-utalvány termék 2022. január 1. napjára megszüntetésre kerül.

Általános információk Elfogadóhelyeknek

Az OTP Cafeteria kártya a bankkártyákhoz hasonlóan működő elektronikus utalványkártya, amely öt alszámla felhasználását teszi lehetővé: Ajándékutalvány, Iskolakezdési támogatás utalvány, Kultúra utalvány, Sport utalvány, valamint az OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztár szolgáltatásai.

Az Ajándékutalvány a kártya legnépszerűbb eleme. Felhasználható például háztartási vegyi áruk, háztartási cikkek, kozmetikumok, ruházat, szépségápolás, könyvek, elektronikai cikkek, lakberendezés, bútor, élelmiszer, sport és szabadidős tevékenységek, valamint fogyasztásra készétel vásárlására is.

Az Iskolakezdési támogatás utalvány felhasználása széleskörű. A tanévkezdéshez, beiskolázáshoz kapcsolódó termékek megvásárlására használható fel az elfogadóhelyeken.

A Kultúra utalvány kulturális (múzeum, színház, tánc, zeneművészet, könyvtári beiratkozás, egyéb kultúra) szolgáltatásra / eseményre szóló belépőre / bérletre használható fel.

A Sport utalvány sportrendezvényekre szóló belépőkre, bérletre használható fel.

Az OTP Cafeteria kártya elfogadóhelyeket, kereskedőket megjelenítjük honlapunk Elfogadóhely kereső oldalán, így a kártyabirtokosok könnyedén megtalálják Önt elfogadóhelyeink közt, majd Önnél használhatják fel utalványaikat.

Az OTP Cafeteria kártya tulajdonságai

 • Névre szóló.
 • Az OTP Cafeteria kártyához nem tartozik PIN kód.
 • Kizárólag Magyarországon használható az elfogadóhelyeken.
 • Csak az alszámlákhoz tartozó szolgáltatások fizethetőek vele, készpénzfelvételre nem használható.
 • Az Ajándékutalvány, Iskolakezdési támogatás utalvány, Sport utalvány és a Kultúra utalvány alszámlákról az elfogadóhelyeken lehet vele fizetni. Az Egészségpénztári alszámla elfogadásához a kereskedőknek szerződést kell kötniük az OTP Egészségpénztárral is.
 • A kártya érvényessége 3 év.

Az elfogadóhelyi szerződéskötés folyamata

Ajándékutalvány, Iskolakezdési támogatás, Kultúra utalvány, és Sport utalvány alszámlák

Kövesse az alábbi leírást és adatai megadása után az OTP Cafeteria kártya program partnere lehet.

Az OTP Cafeteria kártyaszolgáltatás elfogadóhelyi szerződését az alábbiak szerint kötheti meg:

 • Töltse le portálunkról az elfogadóhelyi szerződést.
 • Nyomtassa ki a szerződést.
 • Töltse ki a szerződést.
 • Írja alá a szerződést.
 • A szerződésnek két cégszerűen aláírt példányát az alábbi mellékletekkel együtt küldje el az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. részére.
  Cím: OTP Pénztárszolgáltató Zrt.
  OTP Cafeteria
  1243 Budapest, Pf. 614

  A szerződéshez szükséges beküldendő dokumentumok a társas vállalkozások esetében:
  • cégkivonat
  • aláírási címpéldány
  • bankszámlaszerződés vagy bankszámlakivonat

  A szerződéshez szükséges beküldendő dokumentumok egyéni vállalkozások esetében:
  • vállalkozói igazolvány vagy működési engedély
  • bankszámlaszerződés vagy bankszámlakivonat

A szerződés postai beérkezését követően az OTP Pénztárszolgáltató rögzíti az elfogadóhelyi nyilvántartásában a cégének/szervezetének adatait, majd az aláírást követően postai úton visszaküldi az Ön/Önök szerződéspéldányát.

Ezzel párhuzamosan felhasználónevet és jelszót küld e-mailben a portál kereskedői felületéhez, ahol nyomon követheti tranzakcióit.

OTP Cafeteria kártya elfogadóhelyként kétféle kártya elfogadási lehetőség közül választhat:

 • POS terminállal: POS szerződéséhez adja meg a POS terminál azonosítóját, majd a POS beállítását követően működik a kártyaelfogadás.
 • Weben keresztül: ebben az esetben az OTP Pénztárszolgáltató a kereskedő rendelkezésére bocsát egy web terminált, amelyet a kereskedő a saját web áruházában integrál. Ezt követően működik a kártyaelfogadás.

Amennyiben Egészségpénztári alszámla elfogadóhely is kíván lenni, akkor elfogadóhelyi szerződést kell kötnie az OTP Egészségpénztárral is.

Az OTP Cafeteria kártya elfogadás

Az OTP Cafeteria kártya kizárólag Magyarországon használható az alábbi elfogadóhelyeken:

cafeteria_kartya_2 cafeteria_kartya_5 cafeteria_kartya_4

Az OTP Cafeteria matricákkal ellátott elfogadóhelyeken az Ajándékutalvány, az Iskolakezdési támogatás utalvány, a Kultúra utalvány vagy a Sport utalvány alszámlákról lehet fizetni.

cafeteria_kartya_2 Cafeteria Egészségprogram

Az OTP Egészségprogram matricákkal ellátott elfogadóhelyeken az OTP Egészségpénztári alszámláról lehet fizetni.

2019 szeptember végén külsejében megújult az OTP Cafeteria kártya. A kártyák felhasználása és működése változatlan marad, a korábban kibocsátott kártyák az érvényességi idejük alatt használhatóak maradnak.

cafeteria_kartya_1

megújult kártya képe

cafeteria_kartya_3

korábban kibocsátott kártya

Fizetési módok Cafeteria kártyával

A Cafeteria kártyabirtokos elfogadóhelytől függően kétféle módon fizethet kártyájával.

POS terminálon
A szolgáltató a bankkártyákhoz hasonlóan lehúzza a kártyát a POS terminálon. A fizetési tranzakciót követően a kártyabirtokos aláírásával hitelesíti a bizonylatot, amelyen megjelenik a maradék utalványkészlet értéke.

A fizetés menete:

 1. A kártyabirtokos igénybe veszi a szolgáltatást.
 2. A számla kiegyenlítéséhez átadja az OTP Cafeteria kártyáját.
 3. Az elfogadóhely lehúzza a kártyát a készüléken, ami kinyomtatja a bizonylatot.
 4. A kártyabirtokos aláírja a bizonylatot.

Szükséges feltételek: elfogadói szerződés, telepített POS terminál, a kártyabirtokos és OTP Cafeteriakártyájának jelenléte.

Webshopon keresztül
A kártyabirtokos a szolgáltató (pl. ételkiszállító) honlapján kiválasztja és megrendeli a terméket vagy a szolgáltatást, majd a fizetési opciók közül az OTP Cafeteria kártyát választja.

A fizetés menete:

 1. A kártyabirtokos rákeres az interneten a szolgáltatásokra és kiválasztja a terméket.
 2. A kártyabirtokos megvásárolja a terméket/szolgáltatást az interneten.
 3. Elindul a fizetési tranzakció, a kártyabirtokos megadja a kártya adatait a szolgáltató honlapjára illesztett OTP-s fizetési felületen, a szolgáltató online foglalási oldala visszaigazolást ad a megrendelésről és a fizetésről.
 4. A kártyabirtokos kinyomtatja a visszaigazolást.
 5. A kártyabirtokos igénybe veszi a szolgáltatást.

Szükséges feltételek: OTP Cafeteria kártya elfogadói szerződés, internetkapcsolat, szolgáltató saját weboldala online foglalással, OTPdirekt internetes fizetési felület, kártyabirtokos számítógépe internetkapcsolattal.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. szerződött szolgáltatójává szeretne válni, kérjük, forduljon bizalommal munkatársainkhoz.
Telefon: +36 1 3666 555
Fax: +36 1 327 7461
E-mail: info@otp-cafeteria.hu

 
Utolsó módosítás dátuma:
2021. november 02.