Üdvözöljük az OTP Cafeteria kártya honlapján!

Vásároljon autópálya matricát sorban állás nélkül az OTP Cafeteria kártyával

Tájékoztatjuk, hogy mostantól OTP Cafeteria kártyájával, akár online is fizethet az autópálya vagy megyei matricáért a VirPay oldalán keresztül! A kényelmes és biztonságos vásárlást az OTP Cafeteria kártya ajándékutalvány alszámlájának terhére tehetik meg a kártyabirtokosok.

Tovább    

Így változott a Cafeteria szabályozása 2016. január 1-jétől

A legnépszerűbb cafeteria juttatások adóvonzata 2016. január elsejétől 35,7 százalékról 34,51 százalékra, valamint 51,17 százalékról 49,98 százalékra csökkent, így évente 200 000 forintig, még kedvezőbb költségek mellet adhatja munkavállalóinak a már megszokott és kedvelt cafeteria elemeket.

Tovább    

Tisztelt leendő és jelenlegi Partnerünk, Ügyfelünk!

Megjelent az OTP Cafeteria kiadvány, az OTP Csoport információs magazinja, amely átfogó képet nyújt a piacon jelenleg elérhető béren kívüli juttatásokról, valamint a hozzá kapcsolódó cafeteria elemekről.

Letöltés    

Hívjon minket a Cafeteria-vonalon!

Amennyiben kérdése merül fel a juttatása használatát, igénybevételét illetően, hívja az OTP Cafeteria vonalat (+36-1-3666-555) ahol bővített szolgáltatási körrel várjuk az OTP Cafeteria kártya minden ügyfelét, így általános információnyújtáson és a kártyával kapcsolatos ügyintézésen túl munkáltató és kártyaelfogadó partnereink telefonos ügyfélszolgálata is itt érhető el.

Telefax üzenetét a +36-1-366-2630-as számon várjuk.

OTP Pénztárszolgáltató Zrt.
OTP Cafeteria kártya

1243 Budapest, Pf. 614.

Bízunk benne, hogy a változtatások az egyszerűbb ügyintézésen keresztül megelégedésre szolgálnak.

Tisztelt Munkáltató és OTP Cafeteria Kártyabirtokos!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az OTP Cafeteria kártyák érvényességi ideje három év. Amennyiben a munkavállalók részére rendelt Cafeteria kártyák továbbra is használatban vannak, tehát érkezik rájuk valamelyik alszámlára feltöltés (pl. Ajándékutalvány, Iskolakezdési támogatás, Sport utalvány, Kultúra utalvány, vagy Étkezési utalvány), vagy a munkavállalók még nem használták fel utalványaikat teljes mértékben és azok még nem jártak le, akkor érdemes a munkavállalók számára cserekártyát rendelni.

Alapesetben az a munkáltató kap e-mail értesítést a kártyák lejáratáról, aki az adott munkavállaló számára az utolsó utalvány feltöltését végezte. A munkáltatónak lehetősége van a www.otp-cafeteria.hu portálon megrendelni munkavállalói számára a cserekártyákat.

Előfordulhat, hogy, a munkáltató nem rendel cserekártyát, mert a munkavállaló már nem annál a munkáltatónál dolgozik, amely az utolsó feltöltést teljesítette, vagy a munkáltató nem szeretné a kártya költségét vállalni. Ebben az esetben a kártyabirtokos is tud cserekártyát rendelni. A cserekártya igénylés folyamatáról bővebb információkat talál a Cafeteria portálon, a letölthető dokumentumként elhelyezett cserekártya igénylési útmutatóban.

Színes választék a Cafeteria-juttatásokhoz!

szeletelt almaA 2016. évben is számos választható Cafeteria elemet kínálunk Önnek, hiszen az igények is sokfélék lehetnek. Tekintse meg OTP Cafeteria megoldások című ajánlónkat, amelyben ismertetjük az elérhető elemekkel, továbbá segítséget nyújtunk ezek kiválasztásában is.

A kiadványt itt töltheti le.

Tisztelt Kártyabirtokos és leendő Partnerünk!

A 2016. évben az OTP Cafeteria kártyán az Étkezési utalvány, Ajándékutalvány és Iskolakezdési támogatás alszámlák továbbra is elérhetők, valamint külön utalványként a Kultúra, és a Sport utalvány alszámlákra is lehet összeget feltölteni. Az egészségpénztári befizetéseknek változatlanul nincsen lejárati ideje, így a feltöltések a pénztári tagság ideje alatt használhatók fel.

Az Ajándékutalvány a munkáltatót terhelő 49,98% adó- és járulékteher mellett adható, a legszélesebb körű felhasználási lehetőséggel. Az Ajándékutalvány felhasználható, háztartási vegyi áruk, háztartási cikkek, élelmiszerek, kozmetikumok, ruházat, szépségápolás, könyvek, elektronikai cikkek, lakberendezés, bútor, sport és szabadidős tevékenységek,kivéve fogyasztásra kész étel vásárlására.

Az Iskolakezdési támogatás 2013. január 1-jétől az SZJA tv-ben szabályozott módon (SZJA tv. 70.§), kedvezményesen adózó (34,51%) béren kívüli juttatásként adható a törvényben meghatározott mértékig; a minimálbér 30%-áig, melynek összege 2016-ban 33.300 Ft/ gyermek/ év. A felhasználási idő változatlanul július 1-jétől a feltöltés évének utolsó napjáig tart.

A Kultúra utalvány évente 50.000 Ft értékben adható a munkavállalónak adómentes béren kívüli juttatásként kulturális (múzeum, színház, tánc, zeneművészet, könyvtári beiratkozás, egyéb kultúra) szolgáltatásra / eseményre szóló belépőre / bérletre.

Sport utalvány korlátlanul és adómentesen adható a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó sportrendezvényekre szóló belépőkre, bérletre.

Az Étkezési utalvány fogyasztásra kész étel vásárlásra adható, bérrel megegyező közteherviselés mellett.

Egészségpénztári szolgáltatások gyógykezelések, gyógyszerek, orvosi vizsgálatok, gyógyászati segédeszközök, szemüvegek, kontaktlencsék, pelenka, babaápolási termékek, fogászati kezelések kifizetésére alkalmas.

Bővebben itt olvashat.

A munkavállalók önkéntes egészségpénztári tagdíjának részbeni vagy teljes átvállalása esetén a havi minimálbér 30%-áig (2016-ban 33.300 Ft/ hó/ fő) a kedvezményes, 34,51%-os közterhet (119%-os adóalapra számolva 15% SZJA + 14% EHO) kell fizetni. A minimálbér 30%-a felett 49,98%-os közteherviselést kell megfizetni. A munkáltatói hozzájárulás nettó cafeteria rendszereknél nem számít jövedelemnek, ezért a munkavállalónak ezután sem adót, sem járulékot nem kell fizetnie.

2014-től az egyéni pénztártagi befizetések utáni adó visszatérítés felső mértéke 150.000 Ft-ra emelkedett.

A pénztártag egyéni egészségszámlájára történt saját befizetéseinek (tagdíj, eseti befizetés) 20%-a, de maximum évi 150.000 Ft adóvisszatérítés igényelhető  a személyi jövedelemadóból, melyet önkéntes pénztári egyéni számlára lehet kérni az adóhatóságtól az éves személyi jövedelemadó bevallásban.

2014-től további kedvező változás, hogy bármelyik önkéntes pénztári – akár egészségpénztári, akár önkéntes nyugdíjpénztári – egyéni befizetés után külön-külön is elérhető az éves maximum 150.000.- Ft mértékű adóvisszatérítés.

Tisztelt Kártyabirtokos!

Szeretnénk felhívni szíves figyelmét arra, hogy az OTP Cafeteria kártyákon található egyéni nyilvántartásokban feltöltött egyes utalványok felhasználhatóságának ideje az egyes alszámlákon – a munkáltatókkal kötött szerződések értelmében – alszámláktól és feltöltésektől függően lejárhatnak.

Az OTP Cafeteria kártya használata során, a maradék utalványkészlet értékét közvetlenül a felhasználást követően, a vásárláskor kapott POS bizonylat is jelzi. A kártyatulajdonosok bármikor lekérdezhetik egyéni utalványegyenlegüket OTP Cafeteria kártyájuk segítségével az OTP Pénztárak és Cafeteria vonalon, és honlapunkon egyaránt. Engedje meg, hogy szíves figyelmébe ajánljuk honlapunk egyenleglekérdező szolgáltatását, amelynek segítségével megtekintheti az egyes utalványok feltöltésének idejét, lejáratát és napra kész egyenlegét is.

Tisztelt Kártyabirtokos!

Amennyiben szeretné, hogy családtagja vagy közeli hozzátartozója az Ön jelenléte nélkül is tudja használni az Ön e-utalvány egyenlegét, akkor most kényelmes és gyors megoldást nyújtva ajánljuk Önnek a weboldalunkon igényelhető Társkártya igénylés lehetőségét! A társkártya birtokosa szabadon felhasználhatja az Ön e-utalványait, lekérdezheti a még felhasználható összegek egyenlegét, valamint letilthatja a társkártyáját.

E-utalvánnyal rendelkező társkártya térítési díja 1500 Ft + Áfa / kártya, mely a kártya igénylésekor esedékes, és a három éves érvényességi időre szól.

Társkártya igénylését elindíthatja itt.

Amennyiben Ön az OTP Egészségpénztár tagja is és társkártyájával a Pénztár szolgáltatásait kívánja szolgáltatási kedvezményezettjének biztosítani, kérjük, hogy a szolgáltatás megrendeléséhez a Pénztárral vegye fel kapcsolatot.

OTP Országos Egészségpénztár
1051 Budapest, Mérleg u. 4.
Levelezési cím: 1369 Budapest 5. Pf. 362
E-mail: info@otppenztarak.hu
www.otppenztarak.hu
Ügyfélszolgálat: 06 1 3666 555

Az OTP Cafeteria kártya bankkártyák elvén működő multifunkciós kártya egyszerre több egyenleg, béren kívüli juttatás kezelését teszi lehetővé. Munkavállalói oldalról nézve legnagyobb előnye, hogy egyetlen kártya tartalmazza összes utalványát, amellyel fizetve mindig pontosan annyit vonnak le e-utalványra történt feltöltésekből, amennyi a termék/szolgáltatás ellenértéke (nincs kényszervásárlás, mint a papír alapú utalványoknál).

Az OTP Cafeteria kártyával 2016-ban is egyszerű, gyors, kényelmes és biztonságos a szolgáltatások igénybevétele. A kártyával Ajándékutalvány, Iskolakezdési támogatás, Kultúra utalvány, Sport utalvány, Étkezési utalvány és az OTP Egészségpénztár szolgáltatásai vehetők igénybe. A munkáltató által biztosított juttatások az átutalást követő két munkanapon belül kerülnek jóváírásra, és ettől az időponttól kezdődően a kártyabirtokosok már felhasználhatják a kártyán lévő összegeket. Szeretnénk felhívni szíves figyelmét arra, hogy az OTP Cafeteria kártyákon található egyéni nyilvántartásokban feltöltött egyes utalványok felhasználhatóságának ideje az egyes alszámlákon – a munkáltatókkal kötött szerződések értelmében – alszámláktól és feltöltésektől függően lejárhatnak. Ez alól kivételt képez az iskolakezdési utalvány felhasználhatósági ideje, amelyet a jogszabály határoz meg.

Munkáltatói oldalról a kártya legnagyobb előnye, hogy csökkenti a munkáltató cégek adminisztrációs terheit és könnyen beilleszthető a már meglévő Cafeteria rendszerekbe. Használatával átláthatóbbá, egyszerűbbé válik a béren kívüli juttatások kezelése. Hatalmas könnyebbséget jelent, hogy a kártya bevezetésével nincs többé havi szállítási-, tárolási-, vagy szétosztási probléma és az aláíratások nem jelentenek többé plusz terhet a HR munkatársaknak.

 
Adatkezelési tájékoztató

Tekintse meg Adatkezelési Tájékoztatónkat az OTP Cafeteria szolgáltatás nyújtásához.

2014. április 22-től hatályos Adatkezelési tájékoztató

Ossza meg e-utalvá-nyait családtagjaival! Igényeljen lejárt kártyája helyett újat!

Lekérdezheti aktuális egyenlegét!

Itt megtalálja az elfogadóhelyek listáját!

Partnereink aktuális ajánlatait, akcióit tekintheti meg!

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Iratkozzon fel, hogy első kézből értesüljön aktuális híreinkről!

 
Utolsó módosítás dátuma:
2016. szeptember 30.