Üdvözöljük az OTP Cafeteria kártya honlapján!

Az OTP Cafeteria kártya a bankkártyák elvén működő, öt alszámlát kezelő multifunkciós utalványkártya, amely ötféle béren kívüli juttatási elemetegyetlen kártyán tesz elérhetővé.

Az OTP Cafeteria kártyával 2018-ban is egyszerű, gyors, kényelmes és biztonságos a szolgáltatások igénybevétele. A kártyával az Ajándékutalvány, az Iskolakezdési támogatás utalvány, a Kultúra utalvány, a Sport utalvány, és az OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztár szolgáltatásai vehetők igénybe.

Az OTP Cafeteria kártya és alszámlái

Hasznos tudnivalók

Ajándékutalvány – a legszélesebb körű felhasználási lehetőség. Háztartási vegyiáruk, háztartási műanyag áruk, háztartási cikkek, élelmiszerek, kozmetikumok, ruházat, szépségápolás, könyvek, elektronikai cikkek, kertészeti és barkácsáruk, lakberendezés, bútor, sport- és szabadidős tevékenységek vásárlására, valamint fogyasztásra kész étel vásárlására használható.A juttatás közterhe 40,71%.

Iskolakezdési támogatás utalvány – az általános iskolai vagy középiskolai tanulmányait folytató gyermekek tanévkezdési költségeihez nyújt segítséget. Kizárólag tankönyv, taneszköz vagy ruházat vásárlásra jogosít. A családi pótlékra jogosult szülő és a vele egy háztartásban élő házastársa kaphatja. A támogatás gyermekenként évente egy alkalommal és értékhatár nélkül adható. A tanév első napját megelőző 60. naptól egészen az érintett naptári év utolsó napjáig lehet felhasználni. A juttatás közterhe 40,71%.

Kultúra utalvány – kulturális szolgáltatásra (múzeum, kiállítás, színház, tánc, zeneművészeti előadásra, egyéb kulturális szolgáltatásra/eseményre) szóló belépőre/bérletre, valamint könyvtári beiratkozási díjra lehet elkölteni. Évente 50.000 Ft értékben adható a munkavállalónak adómentes béren kívüli juttatásként.

Sport utalvány – a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó sportrendezvényre szóló belépőjegyre, bérlet vásárlására költhető el, korlátlanul és adómentesen adható.

Egészségpénztár alszámla – a juttatás és az egyéni befizetések összege gyógyszerek, orvosi vizsgálatok, babaápolási termékek, gyógyászati segédeszközök, gyógykezelések, szemüvegek, kontaktlencsék kifizetésére, valamint betegség esetén kieső jövedelem pótlására vehető igénybe. Az egészségpénztári befizetéseknek nincs lejárati ideje, így a feltöltések a pénztári tagság ideje alatt használhatók fel.Bővebben itt olvashat.

A juttatás korlátlanul adható 40,71%-os közteherviselés megfizetése mellett.A munkáltatói hozzájárulás nettó cafeteria rendszereknél nem számít jövedelemnek, ezért a munkavállalónak ezután sem adót, sem járulékot nem kell fizetnie.

2014-től az egyéni pénztártagi befizetések utáni adó visszatérítés felső mértéke 150.000 Ft-ra emelkedett.A pénztártag egyéni egészségszámlájára történt saját befizetéseinek (tagdíj, eseti befizetés) 20%-a, de maximum évi 150.000 Ft adó-visszatérítés igényelhető  a személyi jövedelemadóból, melyet önkéntes pénztári egyéni számlára lehet kérni az adóhatóságtól az éves személyi jövedelemadó bevallásban.

2014-től további kedvező változás, hogy bármelyik önkéntes pénztári – akár egészségpénztári, akár önkéntes nyugdíjpénztári – egyéni befizetés után külön-külön is elérhető az éves maximum 150.000.- Ft mértékű adó-visszatérítés.

A munkáltató által biztosított juttatások az átutalást követő két munkanapon belül kerülnek jóváírásra, és ettől az időponttól kezdődően a kártyabirtokosok már felhasználhatják a kártyán lévő összegeket.

Szeretnénk felhívni szíves figyelmét arra, hogy az OTP Cafeteria kártyákon található egyéni nyilvántartásokban feltöltött egyes utalványok felhasználhatóságának ideje az egyes alszámlákon – a munkáltatókkal kötött szerződések értelmében – alszámláktól és feltöltésektől függően lejárhatnak. Ez alól kivételt képez az iskolakezdési utalvány felhasználhatósági ideje, amelyet a jogszabály határoz meg, valamint az egészségpénztári befizetéseknek változatlanul nincs lejárati ideje, így a feltöltések a pénztári tagság ideje alatt használhatók fel.

Így változott a Cafeteria szabályozása 2018. január 1-jétől

2018-ban 40,71 százalékra csökkent az egyes meghatározott béren kívüli juttatási elemek közterhe, ezért kevesebb közteherviselés mellett adható az Ajándékutalvány, az Iskolakezdési támogatás, továbbá az OTP Egészségpénztári és az OTP Nyugdíjpénztári egyéni tagdíj hozzájárulás is. A kultúra utalvány és a sport utalvány változatlanul adómentesen adható.

Tovább

Tájékoztatás az Adatkezelési tájékoztató módosításáról

Tájékoztatjuk, hogy az OTP Cafeteria kártya szolgáltatás nyújtásához és a reklámcélú adatkezelések szabályairól szóló Adatkezelési tájékoztató főként és kiemelten az alábbiakban módosul:

  • 3. Az Adatkezelési tájékoztató hatálya fejezet kiegészítése
  • 4.4. Adatkezelés időtartama fejezet módosítása

A módosított Adatkezelési tájékoztató a közzétételtől számított 15. napon, 2017. február 21-én lép hatályba.
Kérjük ismertesse meg munkavállalóival a módosított Adatkezelési tájékoztatót.

Vásároljon autópálya matricát sorban állás nélkül az OTP Cafeteria kártyával

Tájékoztatjuk, hogy mostantól OTP Cafeteria kártyájával, akár online is fizethet az autópálya vagy megyei matricáért a VirPay oldalán valamint Simple alkalmazáson keresztül! A kényelmes és biztonságos vásárlást az OTP Cafeteria kártya ajándékutalvány alszámlájának terhére tehetik meg a kártyabirtokosok.

Tovább    

Hívjon minket a Cafeteria-vonalon!

Amennyiben kérdése merül fel a juttatása használatát, igénybevételét illetően, hívja az OTP Cafeteria vonalat (+36-1-3666-555), ahol bővített szolgáltatási körrel várjuk az OTP Cafeteria kártya minden ügyfelét. Az általános információnyújtáson és a kártyával kapcsolatos ügyintézésen túl a munkáltató és kártyaelfogadó partnereink telefonos ügyfélszolgálata is itt érhető el.

Telefax üzenetét a +36 1327 7461 számon várjuk.

OTP Pénztárszolgáltató Zrt.
OTP Cafeteria kártya
1243 Budapest, Pf. 614.
info@otp-cafeteria.hu

Tisztelt Munkáltató és OTP Cafeteria Kártyabirtokos!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az OTP Cafeteria kártyák érvényességi ideje három év. Amennyiben a munkavállalók részére rendelt Cafeteria kártyák bármely alszámlájára feltöltés érkezik (pl. Ajándékutalvány, Iskolakezdési támogatás utalvány, Sport utalvány, Kultúra utalvány, vagy OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztári alszámla), valamint a munkavállalók még nem használták fel utalványaikat teljes mértékben, de a kártyák érvényessége rövidesen lejár, akkor javasolt a munkavállalók számára cserekártyát rendelni.

Alapesetben az a munkáltató kap e-mail értesítést a kártyák lejáratáról, aki az adott munkavállaló számára az utolsó utalvány feltöltését végezte. A munkáltatónak lehetősége van a www.otp-cafeteria.hu portálon megrendelni munkavállalói számára a cserekártyákat.

Előfordulhat, hogy, a munkáltató nem rendel cserekártyát, mert a munkavállaló már nem annál a munkáltatónál dolgozik, amely az utolsó feltöltést teljesítette, vagy a munkáltató nem szeretné a kártya költségét vállalni. Ebben az esetben a kártyabirtokos is tud cserekártyát rendelni. A cserekártya igénylés folyamatáról bővebb információkat talál a Cafeteria portálon, a letölthető dokumentumként elhelyezett cserekártya igénylési útmutatóban.

Tisztelt Kártyabirtokos!

Szeretnénk felhívni szíves figyelmét arra, hogy az OTP Cafeteria kártyákon található egyéni nyilvántartásokban feltöltött egyes utalványok felhasználhatóságának ideje az egyes alszámlákon – a munkáltatókkal kötött szerződések értelmében – alszámláktól és feltöltésektől függően lejárhatnak.

Az OTP Cafeteria kártya használata során, a maradék utalványkészlet értékét közvetlenül a felhasználást követően, a vásárláskor kapott POS bizonylat is jelzi. A kártyatulajdonosok bármikor lekérdezhetik egyéni utalványegyenlegüket OTP Cafeteria kártyájuk segítségével az OTP Pénztárak és Cafeteria vonalon (+36 1 3 666 555), és honlapunkon egyaránt. Engedje meg, hogy szíves figyelmébe ajánljuk honlapunk egyenleglekérdező szolgáltatását, amelynek segítségével mindig figyelemmel kísérheti napra kész egyenlegét.

Tisztelt Kártyabirtokos!

Amennyiben szeretné, hogy családtagja vagy közeli hozzátartozója az Ön jelenléte nélkül is tudja használni az Ön e-utalvány egyenlegét, kényelmes és gyors megoldást nyújtva ajánljuk Önnek a weboldalunkon igényelhető Társkártya igénylés lehetőségét! A társkártya birtokosa szabadon felhasználhatja az Ön e-utalványait, lekérdezheti a még felhasználható összegek egyenlegét, valamint letilthatja a társkártyáját.

E-utalvánnyal rendelkező társkártya térítési díja 1500 Ft + Áfa / kártya, mely a kártya igénylésekor esedékes, és a három éves érvényességi időre szól.

Társkártya igénylését elindíthatja itt.

Amennyiben Ön az OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztár tagja is és társkártyájával a Pénztár szolgáltatásait kívánja szolgáltatási kedvezményezettjének biztosítani, kérjük, hogy a szolgáltatás megrendeléséhez a Pénztárral vegye fel kapcsolatot.

OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztár
1051 Budapest, Mérleg u. 4.
Levelezési cím: 1369 Budapest 5. Pf. 362
E-mail: info@otppenztarak.hu
www.otppenztarak.hu
Ügyfélszolgálat: 06 1 3666 555

 
OTP Szépkártya Cafetéria

Ossza meg e-utalvá-nyait családtagjaival! Igényeljen lejárt kártyája helyett újat!

Lekérdezheti aktuális egyenlegét!

Itt megtalálja az elfogadóhelyek listáját!

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Iratkozzon fel, hogy első kézből értesüljön aktuális híreinkről!

 
Utolsó módosítás dátuma:
2019. január 07.