Üdvözöljük az OTP Cafeteria kártya honlapján!

Az OTP Cafeteria kártya a bankkártyák elvén működő, öt alszámlát kezelő multifunkciós utalványkártya, amely ötféle juttatási elemet egyetlen kártyán tesz elérhetővé.

Az OTP Cafeteria kártyával 2019-ben is egyszerű, gyors, kényelmes és biztonságos a szolgáltatások igénybevétele. A kártyával az Ajándékutalvány, az Iskolakezdési támogatás utalvány, a Kultúra utalvány, a Sport utalvány, és az OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztár szolgáltatásai vehetők igénybe.

OTP Cafeteria kártya: Több, mint tíz év után megújult külső

2019 szeptember végén külsejében megújult az első hazai elektronikus cafeteria juttatási forma, az OTP Cafeteria kártya, ami OTP egészségpénztári tagság esetén egyben az OTP Egészségkártya is. A kártyák felhasználása és működése változatlan marad, a korábban kibocsátott kártyák az érvényességi idejük alatt használhatóak maradnak.

Három éven belül minden OTP Cafeteria Kártya birtokos és OTP Egészségpénztári tag új kártyát kap. Az első, már megújult külsővel rendelkező kártyákat idén október folyamán küldtük ki ügyfeleink részére.

Az OTP Cafeteria kártyán keresztül a munkáltatók továbbra is ajándékutalványt, iskolakezdési támogatás utalványt, kultúra utalványt, sportutalványt vagy egészségpénztári hozzájárulást adhatnak dolgozóik számára.

cafeteria_kartya_1 cafeteria_kartya_2

megújult kártya és matrica képe

A cserével kapcsolatosan a kártyabirtokosoknak nincsen teendőjük, a három éves lejárati időt követően automatikusan az új külsővel rendelkező kártyát kapják meg. A korábban kibocsátott kártyák az érvényességi idejük alatt használhatók maradnak, változatlan feltételekkel.

cafeteria_kartya_3 cafeteria_kartya_4 cafeteria_kartya_5

korábbi kártya és matricák képe

Az OTP Cafeteria kártyával kapcsolatos további információkért nézze meg tájékoztató kiadványainkat!

Tájékoztató kiadványunk Elfogadóhelyek részére    

Tájékoztató kiadványunk Munkavállalók részére    

Így változott a Cafeteria szabályozása 2019. január 1-jétől

A 2019. évtől az SZJA törvény változásának megfelelően az OTP Cafeteria kártya utalványait a bérrel megegyező adó- és járulék terheli. A támogatások értékhatár nélkül adhatók.

Az OTP Cafeteria kártya és alszámlái

Ajándékutalvány – felhasználása rendkívül széleskörű. Háztartási vegyi áruk, háztartási műanyag áruk, háztartási cikkek, élelmiszerek, kozmetikumok, ruházat, szépségápolás, könyvek, elektronikai cikkek, kertészeti és barkácsáruk, lakberendezés, bútor, sport- és szabadidős tevékenységek vásárlására, valamint fogyasztásra készétel vásárlására is felhasználható.

Iskolakezdési támogatás utalvány – a tanévkezdéshez, beiskolázáshoz kapcsolódó termékek megvásárlására használható fel az elfogadóhelyeken.

Kultúra utalvány – kulturális szolgáltatásra (múzeum, kiállítás, színház, tánc, zeneművészeti előadásra, egyéb kulturális szolgáltatásra/eseményre) szóló belépőre/bérletre, valamint könyvtári beiratkozási díjra lehet elkölteni.

Sport utalvány – a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó sportrendezvényre szóló belépőjegyre, bérlet vásárlására költhető el.

Egészségpénztár alszámla – a juttatás és az egyéni befizetések összege gyógyszerek, orvosi vizsgálatok, babaápolási termékek, gyógyászati segédeszközök, gyógykezelések, szemüvegek, kontaktlencsék kifizetésére, valamint betegség esetén kieső jövedelem pótlására vehető igénybe. Bővebben itt olvashat.

A munkavállalók teljes vagy részbeni tagdíjfizetését a munkáltató átvállalhatja.
Ha a pénztártag tagdíját a munkáltató fizeti, akkor az a 2019. évtől jövedelemként adózik, azaz

  • a munkáltató 21%
  • a munkavállaló 33,5% közterhet (személyi jövedelemadót és szociális hozzájárulási adót) fizet utána.
A jogszabály kimondja, hogy a munkáltatónak a juttatás tárgyidőszakában le kell vonnia az adóelőleget, a pénztártag egyéni egészségpénztári számlájára a juttatás nettó értéke kerül.

A munkavállaló 20% adó-visszatérítést kaphat (évi maximum 150.000 Ft) a munkáltatói hozzájárulás és adomány után is, melyből a Pénztár működési költséget nem von.

A munkáltató által biztosított juttatások az átutalást követő két munkanapon belül kerülnek jóváírásra, és ettől az időponttól kezdődően a kártyabirtokosok már felhasználhatják a kártyán lévő összegeket.

Szeretnénk felhívni szíves figyelmét arra, hogy az OTP Cafeteria kártyákon található egyéni nyilvántartásokban feltöltött egyes utalványok felhasználhatóságának ideje az egyes alszámlákon – a munkáltatókkal kötött szerződések szerint – alszámláktól és feltöltésektől függően lejárhat. Ez alól kivételt képez az egészségpénztári befizetés, amelynek nincs lejárati ideje, így a feltöltések a pénztári tagság ideje alatt használhatók fel.

Vásároljon autópálya matricát sorban állás nélkül az OTP Cafeteria kártyával!

Tájékoztatjuk, hogy OTP Cafeteria kártyájával, akár online is fizethet az autópálya vagy megyei matricáért a VirPay oldalán valamint Simple alkalmazáson keresztül. A kényelmes és biztonságos vásárlást az Ajándékutalvány alszámla terhére tehetik meg a kártyabirtokosok.

Tovább    

Hívjon minket a Cafeteria-vonalon!

Amennyiben kérdése merül fel a juttatása használatát illetően, hívja az OTP Pénztárak és OTP Cafeteria telefonos információ központját, ahol a +36-1-3666-555 telefonszámon bővített szolgáltatási körrel várjuk az OTP Cafeteria kártya minden ügyfelét. Az általános információnyújtáson és a kártyával kapcsolatos ügyintézésen túl a munkáltató és kártyaelfogadó partnereink telefonos ügyfélszolgálata is itt érhető el.

Telefax üzenetét a +36 1327 7461 számon várjuk.

OTP Pénztárszolgáltató Zrt.
OTP Cafeteria kártya
1243 Budapest, Pf. 614
info@otp-cafeteria.hu

Tisztelt Munkáltató és OTP Cafeteria Kártyabirtokos!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az OTP Cafeteria kártyák érvényességi ideje három év. Amennyiben a munkavállalók részére rendelt Cafeteria kártyák bármely alszámlájára feltöltés érkezik (pl. Ajándékutalvány, Iskolakezdési támogatás utalvány, Sport utalvány, Kultúra utalvány, vagy OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztári alszámla), valamint a munkavállalók még nem használták fel utalványaikat teljes mértékben, de a kártyák érvényessége rövidesen lejár, akkor javasolt a munkavállalók számára cserekártyát rendelni.

Alapesetben az a munkáltató kap e-mail értesítést a kártyák lejáratáról, aki az adott munkavállaló számára az utolsó utalvány feltöltését végezte. A munkáltatónak lehetősége van a Cafeteria portálon megrendelni munkavállalói számára a cserekártyákat.

Előfordulhat, hogy, a munkáltató nem rendel cserekártyát, mert a munkavállaló már nem annál a munkáltatónál dolgozik, amely az utolsó feltöltést teljesítette, vagy a munkáltató nem szeretné a kártya költségét vállalni. Ebben az esetben a kártyabirtokos is tud cserekártyát rendelni. A cserekártya igénylés folyamatáról bővebb információkat talál a Cafeteria portálon, a letölthető dokumentumként elhelyezett cserekártya igénylési útmutatóban.

Tisztelt Kártyabirtokos!

Szeretnénk felhívni szíves figyelmét arra, hogy az OTP Cafeteria kártyákon található egyéni nyilvántartásokban feltöltött egyes utalványok felhasználhatóságának ideje az egyes alszámlákon – a munkáltatókkal kötött szerződések szerint – alszámláktól és feltöltésektől függően lejárhat.

Az OTP Cafeteria kártya használata során, a maradék utalványkészlet értékét közvetlenül a felhasználást követően, a vásárláskor kapott POS bizonylat is jelzi. A kártyatulajdonosok bármikor lekérdezhetik egyéni utalványegyenlegüket az OTP Cafeteria kártyájuk segítségével az OTP Pénztárak és az OTP Cafeteria telefonos információ központjában a +36 1 3666 555 telefonszámon és honlapunkon egyaránt. Engedje meg, hogy szíves figyelmébe ajánljuk honlapunk egyenleglekérdező szolgáltatását, amelynek segítségével a nap 24 órájában lekérdezheti kártyája egyenlegét.

Tisztelt Kártyabirtokos!

Amennyiben szeretné, hogy családtagja vagy közeli hozzátartozója az Ön jelenléte nélkül is tudja használni az Ön e-utalvány egyenlegét, kényelmes és gyors megoldást kínálva ajánljuk Önnek a weboldalunkon igényelhető Társkártya igénylés lehetőségét! A társkártya birtokosa szabadon felhasználhatja az Ön e-utalványait, lekérdezheti a még felhasználható összegek egyenlegét, valamint letilthatja a társkártyáját. A társkártya érvényességi ideje három év.

A társkártya térítési díja 1500 Ft + Áfa / kártya, mely a kártya igénylésekor esedékes.

Társkártya igénylését elindíthatja itt.

Amennyiben Ön az OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztár tagja is és társkártyájával a Pénztár szolgáltatásait kívánja szolgáltatási kedvezményezettjének biztosítani, kérjük, hogy a szolgáltatás megrendeléséhez a Pénztárral vegye fel a kapcsolatot.

OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztár
Cím: 1133 Budapest, Váci út 80. (OTP Bankfiók)
Levelezési cím: 1369 Budapest 5. Pf. 362
E-mail: info@otpep.hu
www.otppenztarak.hu
Ügyfélszolgálat: 06 1 3666 555

 

Ossza meg e-utalvá-nyait családtagjaival! Igényeljen lejárt kártyája helyett újat!

Lekérdezheti aktuális egyenlegét!

Itt megtalálja az elfogadóhelyek listáját!

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

 
Utolsó módosítás dátuma:
2020. november 04.