Üdvözöljük az OTP Cafeteria kártya honlapján!

Az OTP Cafeteria kártya a bankkártyák elvén működő, öt alszámlát kezelő multifunkciós utalványkártya, amely ötféle juttatási elemet egyetlen kártyán tesz elérhetővé.

Az OTP Cafeteria kártyával 2019-ben is egyszerű, gyors, kényelmes és biztonságos a szolgáltatások igénybevétele. A kártyával az Ajándékutalvány, az Iskolakezdési támogatás utalvány, a Kultúra utalvány, a Sport utalvány, és az OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztár szolgáltatásai vehetők igénybe.

Így változott a Cafeteria szabályozása 2019. január 1-jétől

A 2019. évtől az SZJA törvény változásának megfelelően az OTP Cafeteria kártya utalványait a bérrel megegyező adó- és járulék terheli. A támogatások értékhatár nélkül adhatók.

Az OTP Cafeteria kártya és alszámlái

Ajándékutalvány – felhasználása rendkívül széleskörű. Háztartási vegyi áruk, háztartási műanyag áruk, háztartási cikkek, élelmiszerek, kozmetikumok, ruházat, szépségápolás, könyvek, elektronikai cikkek, kertészeti és barkácsáruk, lakberendezés, bútor, sport- és szabadidős tevékenységek vásárlására, valamint fogyasztásra készétel vásárlására is felhasználható.

Iskolakezdési támogatás utalvány – a tanévkezdéshez, beiskolázáshoz kapcsolódó termékek megvásárlására használható fel az elfogadóhelyeken.

Kultúra utalvány – kulturális szolgáltatásra (múzeum, kiállítás, színház, tánc, zeneművészeti előadásra, egyéb kulturális szolgáltatásra/eseményre) szóló belépőre/bérletre, valamint könyvtári beiratkozási díjra lehet elkölteni.

Sport utalvány – a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó sportrendezvényre szóló belépőjegyre, bérlet vásárlására költhető el.

Egészségpénztár alszámla – a juttatás és az egyéni befizetések összege gyógyszerek, orvosi vizsgálatok, babaápolási termékek, gyógyászati segédeszközök, gyógykezelések, szemüvegek, kontaktlencsék kifizetésére, valamint betegség esetén kieső jövedelem pótlására vehető igénybe. Bővebben itt olvashat.

A munkavállalók teljes vagy részbeni tagdíjfizetését a munkáltató átvállalhatja.
Ha a pénztártag tagdíját a munkáltató fizeti, akkor az a 2019. évtől jövedelemként adózik, azaz

  • a munkáltató 21%
  • a munkavállaló 33,5% közterhet (személyi jövedelemadót és szociális hozzájárulási adót) fizet utána.
A jogszabály kimondja, hogy a munkáltatónak a juttatás tárgyidőszakában le kell vonnia az adóelőleget, a pénztártag egyéni egészségpénztári számlájára a juttatás nettó értéke kerül.

A munkavállaló 20% adó-visszatérítést kaphat (évi maximum 150.000 Ft) a munkáltatói hozzájárulás és adomány után is, melyből a Pénztár működési költséget nem von.

A munkáltató által biztosított juttatások az átutalást követő két munkanapon belül kerülnek jóváírásra, és ettől az időponttól kezdődően a kártyabirtokosok már felhasználhatják a kártyán lévő összegeket.

Szeretnénk felhívni szíves figyelmét arra, hogy az OTP Cafeteria kártyákon található egyéni nyilvántartásokban feltöltött egyes utalványok felhasználhatóságának ideje az egyes alszámlákon – a munkáltatókkal kötött szerződések szerint – alszámláktól és feltöltésektől függően lejárhat. Ez alól kivételt képez az egészségpénztári befizetés, amelynek nincs lejárati ideje, így a feltöltések a pénztári tagság ideje alatt használhatók fel.

Vásároljon autópálya matricát sorban állás nélkül az OTP Cafeteria kártyával!

Tájékoztatjuk, hogy OTP Cafeteria kártyájával, akár online is fizethet az autópálya vagy megyei matricáért a VirPay oldalán valamint Simple alkalmazáson keresztül. A kényelmes és biztonságos vásárlást az Ajándékutalvány alszámla terhére tehetik meg a kártyabirtokosok.

Tovább    

Hívjon minket a Cafeteria-vonalon!

Amennyiben kérdése merül fel a juttatása használatát illetően, hívja az OTP Pénztárak és OTP Cafeteria telefonos információ központját, ahol a +36-1-3666-555 telefonszámon bővített szolgáltatási körrel várjuk az OTP Cafeteria kártya minden ügyfelét. Az általános információnyújtáson és a kártyával kapcsolatos ügyintézésen túl a munkáltató és kártyaelfogadó partnereink telefonos ügyfélszolgálata is itt érhető el.

Telefax üzenetét a +36 1327 7461 számon várjuk.

OTP Pénztárszolgáltató Zrt.
OTP Cafeteria kártya
1243 Budapest, Pf. 614
info@otp-cafeteria.hu

Tisztelt Munkáltató és OTP Cafeteria Kártyabirtokos!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az OTP Cafeteria kártyák érvényességi ideje három év. Amennyiben a munkavállalók részére rendelt Cafeteria kártyák bármely alszámlájára feltöltés érkezik (pl. Ajándékutalvány, Iskolakezdési támogatás utalvány, Sport utalvány, Kultúra utalvány, vagy OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztári alszámla), valamint a munkavállalók még nem használták fel utalványaikat teljes mértékben, de a kártyák érvényessége rövidesen lejár, akkor javasolt a munkavállalók számára cserekártyát rendelni.

Alapesetben az a munkáltató kap e-mail értesítést a kártyák lejáratáról, aki az adott munkavállaló számára az utolsó utalvány feltöltését végezte. A munkáltatónak lehetősége van a Cafeteria portálon megrendelni munkavállalói számára a cserekártyákat.

Előfordulhat, hogy, a munkáltató nem rendel cserekártyát, mert a munkavállaló már nem annál a munkáltatónál dolgozik, amely az utolsó feltöltést teljesítette, vagy a munkáltató nem szeretné a kártya költségét vállalni. Ebben az esetben a kártyabirtokos is tud cserekártyát rendelni. A cserekártya igénylés folyamatáról bővebb információkat talál a Cafeteria portálon, a letölthető dokumentumként elhelyezett cserekártya igénylési útmutatóban.

Tisztelt Kártyabirtokos!

Szeretnénk felhívni szíves figyelmét arra, hogy az OTP Cafeteria kártyákon található egyéni nyilvántartásokban feltöltött egyes utalványok felhasználhatóságának ideje az egyes alszámlákon – a munkáltatókkal kötött szerződések szerint – alszámláktól és feltöltésektől függően lejárhat.

Az OTP Cafeteria kártya használata során, a maradék utalványkészlet értékét közvetlenül a felhasználást követően, a vásárláskor kapott POS bizonylat is jelzi. A kártyatulajdonosok bármikor lekérdezhetik egyéni utalványegyenlegüket az OTP Cafeteria kártyájuk segítségével az OTP Pénztárak és az OTP Cafeteria telefonos információ központjában a +36 1 3666 555 telefonszámon és honlapunkon egyaránt. Engedje meg, hogy szíves figyelmébe ajánljuk honlapunk egyenleglekérdező szolgáltatását, amelynek segítségével a nap 24 órájában lekérdezheti kártyája egyenlegét.

Tisztelt Kártyabirtokos!

Amennyiben szeretné, hogy családtagja vagy közeli hozzátartozója az Ön jelenléte nélkül is tudja használni az Ön e-utalvány egyenlegét, kényelmes és gyors megoldást kínálva ajánljuk Önnek a weboldalunkon igényelhető Társkártya igénylés lehetőségét! A társkártya birtokosa szabadon felhasználhatja az Ön e-utalványait, lekérdezheti a még felhasználható összegek egyenlegét, valamint letilthatja a társkártyáját. A társkártya érvényességi ideje három év.

A társkártya térítési díja 1500 Ft + Áfa / kártya, mely a kártya igénylésekor esedékes.

Társkártya igénylését elindíthatja itt.

Amennyiben Ön az OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztár tagja is és társkártyájával a Pénztár szolgáltatásait kívánja szolgáltatási kedvezményezettjének biztosítani, kérjük, hogy a szolgáltatás megrendeléséhez a Pénztárral vegye fel a kapcsolatot.

OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztár
Cím: 1133 Budapest, Váci út 80. (OTP Bankfiók)
Levelezési cím: 1369 Budapest 5. Pf. 362
E-mail: info@otpep.hu
www.otppenztarak.hu
Ügyfélszolgálat: 06 1 3666 555

 

Ossza meg e-utalvá-nyait családtagjaival! Igényeljen lejárt kártyája helyett újat!

Lekérdezheti aktuális egyenlegét!

Itt megtalálja az elfogadóhelyek listáját!

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Iratkozzon fel, hogy első kézből értesüljön aktuális híreinkről!

 
Utolsó módosítás dátuma:
2019. április 09.