Kártyabirtokosoknak

Oldal nyomtatása

Szeretnénk tájékoztatni az OTP Cafeteria kártyát érintő változásokkal kapcsolatban.

A Magyar Nemzeti Bank határozatában úgy döntött, hogy az OTP Cafeteria kártya terméket az eddigi, elektronikus utalvány formában nem működtetheti tovább az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. A határozat következtében – mely a Cafeteria kártya szolgáltatásunkat elektronikus pénznek minősítette – olyan jelentős erőforrásokat igénylő átalakítást kellene végrehajtanunk a termék működésében, amely a jelenlegi piaci környezetben nem lenne fenntartható. Ezért úgy döntöttünk, hogy az OTP Cafeteria e-utalványt (iskolakezdési támogatás, ajándék utalvány, sport utalvány és kultúra utalvány) fokozatosan kivezetjük a piacról.

A kivezetés az OTP Egészségpénztár szolgáltatásait nem érinti, azok változatlan feltételekkel működnek tovább. Ennek megfelelően az OTP Cafeteria kártya egészségpénztári funkciói az OTP Egészségpénztárral fennálló megállapodások szerint megmaradnak.

Az Auchan dolgozói kártyák szintén változás nélkül használhatóak a jövőben.

Az MNB-vel egyeztetett és általuk jóváhagyott ütemterv szerint:

  • A kártyabirtokosok a Cafeteria kártyán lévő (iskolakezdési utalvány, ajándék utalvány, sport utalvány, kultúra utalvány) érvényes összegeket 2021. december 31-ig használhatják fel,
  • a Cafeteria e-utalvány termék 2022. január 1. napjára megszüntetésre kerül.

Cafeteria kártya – általános információk

Az OTP Cafeteria kártya a bankkártyák elvén működő, öt alszámlát kezelő multifunkciós utalványkártya, amely ötféle juttatási elemet egyetlen kártyán tesz elérhetővé.

A kártyával az Ajándékutalvány, az Iskolakezdési támogatás utalvány, a Kultúra utalvány, a Sport utalvány, és az OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztár szolgáltatásai vehetők igénybe.

A kártya érvényességi ideje: 3 év.

A tranzakciók után nem számítunk fel költséget a kártyabirtokos részére.

OTP Cafeteria OTP Egészségprogram
cafeteria_kartya_1 cafeteria_kartya_6

Kártyaaktiválás

A szolgáltatások igénybevétele előtt aktiválnia kell a Cafeteria kártyát.

Az Ajándékutalvány, az Iskolakezdési támogatás utalvány, a Kultúra utalvány és a Sport utalvány alszámlák aktiválásához hívja az OTP Pénztárak és az OTP Cafeteria telefonos információ vonalát a +36 1 3666 555/2 telefonszámon.

Kártyaaktiválás során a kártyabirtokos azonosításához a kártyabirtokos születési dátuma, az OTP Cafeteria kártyájának utolsó 10 számjegye, valamint annak Telekódja - amely a kártya legyártásakor az OTP Cafeteria kártya számának utolsó 3 számjegye - szükséges. Javasoljuk, hogy kártyaaktiválás után változtassa meg a Telekódját!

Kártyaletiltás

Ha az Ajándékutalvány, az Iskolakezdési támogatás utalvány, a Kultúra utalvány és a Sport utalvány alszámlákon van munkáltatói feltöltése, és a kártyája elveszett vagy azt ellopták, azonnal, egyszerűen és bármikor letilthatja azt az OTP Pénztárak és az OTP Cafeteria telefonos információ központ vonalán. Hívja a +36 1 3666 555/2 telefonszámot, amely a nap 24 órájában várja hívását..

A kártyaletiltás során a kártyabirtokos azonosításhoz a kártyabirtokos születési dátuma, az OTP Cafeteria kártya utolsó 10 számjegye, valamint annak Telekódja - amely alap esetben az OTP Cafeteria kártya számának utolsó 3 számjegye - szükséges.

Pótkártyát Ügyfélszolgálatunknál, írásban igényelhet.

Az OTP Cafeteria kártya kizárólag Magyarországon használható az elfogadóhelyeken.

Az OTP Cafeteria matricákkal ellátott elfogadóhelyeken az Ajándékutalvány, az Iskolakezdési támogatás utalvány, a Kultúra utalvány és a Sport utalvány alszámlákról tud fizetni.
Cafeteria elfogadó Cafeteria elfogadó cafeteria_kartya_2
Az OTP Egészségprogram matricákkal ellátott elfogadóhelyeken az OTP Egészségpénztári számlájáról tud fizetni.
Cafeteria Egészségprogram cafeteria_kartya_2

Az OTP Cafeteria kártya használata a bankkártyához hasonlóan történik.

POS terminálon:

  • A szolgáltató az Ön igénye szerint, a rendelkezésére álló utalványfajták közül választva lehúzza a kártyát a POS terminálon a bankkártyákhoz hasonlóan. Ön pedig engedélyezi az igénybe vett termék/szolgáltatás értékét.
  • Ezt követően megtörténik a fedezetellenőrzés, és a meghatározott készlet zárolása, valamint a bizonylat aláírása.
  • Majd a szolgáltató átadja Önnek az utalvány felhasználás igazolására szolgáló bizonylatot.

Webshopon:

  • A szolgáltató (pl. ételkiszállító) honlapján kiválasztja és megrendeli a terméket/szolgáltatást. A fizetési opciók közül az OTP Cafeteria kártyát választja.
  • A szolgáltató honlapja átirányítja Önt az OTPdirekt biztonságos fizetési felületére. Itt az „OTP Cafeteria” kártyatípust kell választania, majd megadnia a kártyán szereplő nevet, kártyaszámot és lejárati dátumot, és az „Elküld” gombot, amelyet meg is kell erősíteni.
  • Ezt követően megtörténik a fedezetellenőrzés, és a meghatározott készlet zárolása, majd az OTPdirekt visszairányítja Önt a szolgáltató honlapjára, ahol elektronikus bizonylatot kap a sikeres fizetési tranzakcióról.

Egyszerű ügyintézés - OTP Pénztárak és az OTP Cafeteria telefonos információ központ

Az OTP Pénztárak és az OTP Cafeteria telefonos információ központ vonalán (+36 1 3666 555) az alábbi szolgáltatások közül választhat:

1 OTP Egészségpénztár

0. kártyaletiltás
1. egyenleglekérdezés
2. telekód módosítás
3. kártyaaktiválás
4. tagi ügyintézés
5. munkáltatói ügyintézés
6. szolgáltatói ügyintézés
7. OTP Egészségkártya telefonos engedélyezése

2 OTP Cafeteria

0. kártyaletiltás
1. egyenleglekérdezés
2. titkos kód módosítás
3. kártyaaktiválás
4. kártyabirtokosi ügyintézés
5. szolgáltatói ügyintézés
6. utalványokkal kapcsolatos ügyintézés
7. OTP Egészségkártya telefonos engedélyezése

3 OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár

5 Regisztrációval és Portállal kapcsolatos ügyintézés

 

Lekérdezheti aktuális egyenlegét!

Itt megtalálja az elfogadóhelyek listáját!

Utolsó módosítás dátuma:
2021. november 02.