Munkáltatóknak

Oldal nyomtatása

Tisztelt Munkáltató Partnerünk!

Szeretnénk tájékoztatni az OTP Cafeteria kártyát érintő változásokkal kapcsolatban.

A Magyar Nemzeti Bank határozatában úgy döntött, hogy az OTP Cafeteria kártya terméket az eddigi, elektronikus utalvány formában nem működtetheti tovább az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. A határozat következtében – mely a Cafeteria kártya szolgáltatásunkat elektronikus pénznek minősítette – olyan jelentős erőforrásokat igénylő átalakítást kellene végrehajtanunk a termék működésében, amely a jelenlegi piaci környezetben nem lenne fenntartható. Ezért úgy döntöttünk, hogy az OTP Cafeteria e-utalványt (iskolakezdési támogatás, ajándék utalvány, sport utalvány és kultúra utalvány) fokozatosan kivezetjük a piacról.

A kivezetés az OTP Egészségpénztár szolgáltatásait nem érinti, azok változatlan feltételekkel működnek tovább. Ennek megfelelően az OTP Cafeteria kártya egészségpénztári funkciói az OTP Egészségpénztárral fennálló megállapodások szerint megmaradnak.

A kivezetés MNB-vel egyeztetett és általuk jóváhagyott ütemterve szerint:

  • A munkáltatókkal fennálló szolgáltatási megállapodások felmondását 2020. decemberében megkezdtük.
  • Új munkáltatói megállapodás megkötésére nincs lehetőség.
  • A munkavállalók a Cafeteria kártyán lévő (iskolakezdési utalvány, ajándék utalvány, sport utalvány, kultúra utalvány) összegeket 2021. december 31-ig használhatják fel,
  • a Cafeteria e-utalvány termék 2022. január 1. napjára megszüntetésre kerül.

Egyúttal ezúton szeretnénk megköszönni, hogy a munkavállalóik cafeteria juttatásához az OTP Cafeteria kártyát választották.

 
Utolsó módosítás dátuma:
2021. január 14.